WEKO3
アイテム
アズキ餡製造時に生じる副産物`アズキ渋きり水'の
https://mizuho.repo.nii.ac.jp/records/80
https://mizuho.repo.nii.ac.jp/records/80a6a2c0bc-369f-4752-bf34-0f9a1a10a6cf
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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KJ00005571739.pdf (240.2 kB)
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Item type | 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2009-03-31 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | アズキ餡製造時に生じる副産物`アズキ渋きり水'の | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Antioxidative Activity of the Secondary Product `Shibukiri Mizu' Produced During Azuki Paste Manufacturing | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | アズキ あずき 小豆 副産物 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Shibukiri Mizu, Antioxidative activity | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ページ属性 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | P(論文) | |||||
記事種別(日) | ||||||
値 | 原著 | |||||
論文名よみ | ||||||
その他のタイトル | アスキアメセイゾウジニショウジツフクサンブツ`アズキシブキリミズ' | |||||
著者名(日) |
伊藤, 友美
× 伊藤, 友美× 土田, 廣信× 小原, 章裕× 水野, 雅史× 木村, 忠彦 |
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著者名よみ |
イトウ, トモミ
× イトウ, トモミ× ツチダ, ヒロノブ× オイバラ, アキヒロ× ミズノ, マサシ× キムラ, タダシ |
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著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 189 | |||||
姓名 | ITO, Tomomi | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 201 | |||||
姓名 | TSUCHIDA, Hironobu | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 350 | |||||
姓名 | OHARA, Akihiro | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 204 | |||||
姓名 | MIZUNO, Masashi | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 205 | |||||
姓名 | KIMURA, Tadahiko | |||||
言語 | en | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 人間科学部人間科学科 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 人間科学部人間科学科 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 名城大学大学院農学研究科 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 神戸大学大学院農学研究科 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | (株)本高砂屋商品開発部 | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Department of Human Sciences | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Department of Human Sciences | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Graduate School of Agriculture, Meijo University | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Graduate School of Agriculture, Kobe University | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Division of Product Development, Hontakasagoya Co | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | `Shibukiri Mizu' (SM) is the supernatant containing astringency components obtained from azuki beans that have boiled in water for 6 min and then allowed to stand. Even though this supernatant is expected to contain many bioactive components, such as polyphenol glycosides, oligosaccharide and saponins, SM is currently disposed as food processing waste. In this atudy, we examined the antioxidative effects of SM. SM showed high antioxidative activity. These results indicate that food processing waste SM may be effectively re-utilized as antioxidative material. | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA12198829 | |||||
書誌情報 |
瀬木学園紀要 号 3, p. 4, 発行日 2009-03-31 |